الجمعة، 5 أغسطس 2011

قطايف رمضان


المقادير
قطايف
جوز هند
زبيب
بندق مجروش خشن
سودانى مجروش خشن
اى مكسرات تفضليها
قليل من السكر
زيت او سمن
شربات

الطريقه
نخلط جوز الهند و الزبيب و البندق و السودانى و اى مكسرات نفضلها مع السكر جيدا
و نبدأ بحشو القطايف كما بالصوره ثم نحكم الغلق جيدا
نضع الزيت او السمن او خليط منهم بارتفاع نصف سنتى و نقلى القطايف على الوجهين
و بمجرد خروجها نسقيها بالشربات و و تقدم ساخنه و مزينه بالمكسرات او بدون حسب الرغبه
لعشاق القطايف الطريه تقلى فى سمن و قليل جدا من الزيت و تغطى فور سقيانها بالشربات الخفيف
لعشاق القطايف المقرمشه تقلى بالزيت فقط و تحمر اغمق شويه و تسقى بالشربات الثقيل

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق